Afternoon tea

Det perfekta Afternoon teat upplever man säkrast på något av de fina hotellen som nästan alltid erbjuder detta för en billig (inte) penning.
Vad ska då ingå i ett afternoon tea, även kallat High tea?

Till skillnad mot den svenska kafferep/bullar/småkakor/mjuka kakor-traditionen har engelsmännen denna testund som heligt tillfälle på dygnet.
En av de stora skillnaderna är främst mängden sötsaker. I sverige brukar vi servera sju sorters kakor OCH bullar OCH sockerkaka OCH fruktkaka OCH... ja ni fattar. Engelsmännen nöjer sig med huvudingredienserna:

 • Nybryggt te i kanna (vanligt vis den sotiga smaken av Earl Grey)
 • Nybakta scones
 • Sandvikare
 • En mjuk kaka
Att kaffet är utbytt mot te är tydligt. Teet kan serveras svart eller "smaksatt" med en skiva citron, lite mjölk eller socker (honung förekommer oftast inte). 

Scones tar bara en dryg halvtimme att baka (om ens det) och de varma små gyllene bakverken kan sedan avnjutas med t.ex. philadelphiaost och sylt eller marmelad. Till ett afternoon tea ses det som ett föredragande att baka många små och runda scones istället för några stora bröd. Det räcker med några få tillbehör till dessa.

Sandvikare kallas de små smörgåsliknande kreationer som ofta intas i samband med eftermiddagsteet. På det stora hela är det vanligt ljust eller mörkt bröd som "pressas ihop" och äts som smala smala smörgåsar. Vanliga pålägg är tunna skivor ost eller färsk gurka med lite salt. Smörgåsarna delas som små minisandwiches.

Det vanligaste är att man förutom detta även serverar EN mjuk kaka (inte fem). Det kan t.ex. vara en traditionell fruktkaka, eller något helt annat.

På de stora hotellen i London kan man även bli bjuden på andra bakverk såsom diverse olika mjuka kakor, småkakor, smördegsbakelser och lite allt möjligt. Som sagt är det inte så billigt, men man bjuds i alla fall en del för pengarna.
För den äkta engelska stilen bör man även använda fina porslinstekoppar och använda sin allra tjusigaste dialekt.Teatime!
Signaturlyckan

Kom just hem efter ett par härliga dagar i isolation i den värmländska skogen och drabbades plötsligt av en STARK STARK avundsjuka för Liselottes snygga signatur! 
"Hur ska jag få tag på en sån?", tänkte jag då.

Och där fanns den.

Finaste Liselotte har gjort den perfeka signaturen – skon.
I love you.
Fynda en londonguide!

Böcker, böcker och åter böcker. Jag älskar böcker. Texter, skriftspråk, bilder, foton... Det finns så oändligt mycket!
I denna mediefixerade värld söker vi all vår information på internet, och kan nog faktiskt glömma bort värdet i en just bunt av papper.

En Londonguide är defenitivt ett måste att inkassera innan du åker iväg, speciellt om det är första gången. I dessa bokrea tider kan man även fynda just reseböcker för en 100lapp!

Bra med reseguide!
 • Innehåller kartor över London och tunnelbanekarta.Smidigt!
 • Du kan lätt ha med den i handväskan, där både adresser och annat finns samlat på attraktionerna du ska till.
 • Hårt. Tål mycket.
 • Det e bra att ha lite "historia" om bakfoten innan du reser till London. Istället för tråkiga wikipedia har du kortfattad och intensiv historia bakom london, museer, parker m.m.
 • Skippa lösblad i en mapp, it's the book that counts!
 • Inget att göra? Då hittar du lätt något!
 • Bästa reseguiden: Top 10 i London. Skitbra.3 veckor kvar

Hello there!
Nu är jag tillbaka i sthlm efter en skidolycka som resulterade i brutet finger. Det känns inte alls så kul(och ja, jag måste använda vänsterhanden endast för att skriva detta) men då kom jag på att det bara är 3 veckor kvar tills jag & Anna åker. Soft!

Den här bloggen är rätt kul för att man får göra layout och pula med html- känner redan att jag utvecklats enormt mycket- och så småningom kommer det växa fram nånting snyggt som man känner sig nöjd med till 100%. Enjoy!


Fashion Crew

Idag har jag funderat mycket på det roligaste men förmodligen också det svåraste att planera inför den fantastiska Londonresan; vad ska man ta med sig för kläder?

Vi flyger dit med RyanAir (mer om själva reseaspekterna i senare inlägg) och har betalat för att få ha med baggage, men fortfarande vill man ju absolut inte ta med sig för mycket eftersom det lär ske en del shopping på plats. Det känns väldigt, väldigt ovärt om man skulle hamna på övervikt på tillbakavägen. Dessutom måste väl alla någon gång i livet lära sig att packa lätt, funktionellt och samtidigt supersnyggt. 
Jag inser vid tanken på detta att jag, förutom att totalkolla väderleksrapporterna inför vistelsen, kommer att behöva lägga ner en hel del tid (och klädprovning!) för att hitta den optimala resväskan.

En del saker ska jag dock se till att köpa innan resan. En ny vårjacka (kommer förmodligen bli i någon ljus modell, kanske trenchcoat eller kavajmodell sen min finaste A-linjejacka försvann, och nya tygskor från H&M (som de äntligen börjat sälja igen – det är seriöst de mest optimala sommarskorna.. jag ska köpa alla färger!). 

Eftersom jag inte har haft jeans eller andra byxor (inte mjukisar inkluderat) på en sådär fem månader, är det mycket tveksamt om jag över huvud taget kommer att ta med mig några jeans (vilket jag dock faktiskt måste införskaffa, btw). 
Någonstans känns det som en bra idé att ha med sig ganska basic kläder som man sen kan piffa upp med t.ex. pastellfärgade strumpbyxor, stora halsband, hatt etc. 
På tal om hatt skulle jag gärna hitta en snygg hatt i London. Hatt är supercoolt, speciellt till typ chinos och kavaj.

 Ralph Lauren


Ett problem som det lär skrivas mycket om här i bloggen. You must look fabulous.

/Anna

London underground

Hello scones! 

När vi åker till London kommer jag och Liselotte bo vid Svenska kyrkan som har något slags vandrarhem som jag har pinsamt dålig koll på med tanke på att vi ska bo där, men det verkar huvudsakligen väldigt fint och bra och DESSUTOM – billigare än nästan allt annat. Dessutom ligger det så pass centralt att man både kan gå, åka tunnelbana eller åka buss till den totala "mitt i smeten". Över huvud taget så är det viktigt att vara kapabel till användning av den kommunala infrastrukturen (på svenska betyder det buss,tunnelbana etc), så därför har jag försökt spana in Londons tunnelbanesystem.

Som jag har förstått det så finns det 12 stycken linjer som är märkta med olika färger och sorterade efter område. Påminner mycket om det svenska tunnelbanesystemet fast sisådär hundra tusen gånger större och mer omfattande. Man får en svag känsla av att man faktiskt kan ta sig precis VAR SOM HELST med tunnelbanan, vilket både kan kännas fantastiskt men också lite.. oroväckande...

Kartorna över tunnelbanan är väldigt bra och omfattande och visar precis vad varje station har för "specials", typ cykelparkering, handikapphiss, bilparkering, närliggande toalett etc. Väldigt organiserat och praktiskt. Jag är dock inte säker på hur välinformerad man kan bli när man väl står där, så ett gott tips kan vara att skriva ut en tunnelbanekarta från internet här hemma som man sen har med sig när man är ute. Då är det även lättare att planera resor under resan så att säga.

Här hittade jag en väldigt bra karta.

http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/standard-tube-map.pdf

This is what you're looking for!

Mind the gap when leaving the train!

Modeutställningar i London!

Ibland kan verkligen en tidningen göra ens dag. Man kommer hem från jobbet/skolan, och så ligger den där i brevlådan. Oöppnad, sprakande och lockande färger. Vi snackar modetidningar!
Just den här gången var det Femina, och vad står på sida sju om inte två Londontips? :)

Jag hade ioförsig redan planerat att vi skulle gå på den andra, men bara skrivit upp designmuseum som ett alternativ till att se utställningar- men nu är jag nästan mer lockad på Hussein Chalayan!

Husein Chalayan - from Fashion and back
Design Musem, 22/1-17/4 2009
£5 Studenter
Det pågår även en massa andra olika utställningar än om just denna nytänkande designer om just design och mode. Värt att nämna är att de har även ett café och en shop där jag kan tänka mig att man hittar en massa fina böcker och vykort.
Hemsida

Hats- an antology by Stephen Jones
Victoria and Albert Museum
£4.90 studenter
Jones visar upp hattar av olika dess slag genom tiderna. Inspiration, creation and the salon är ledorden.
Hemsida
www.designmuseum.org 


Musikaltajm

Hello Music lovers! 
När man är i London är det nästan ett brott mot mänskligheten att inte gå på musikal. 
Jag har därför spånat lite och kollat upp ett par alternativ.

Den ultimata musikallistan
 1. Les Miserables
 2. Billy Elliot
 3. Grease
 4. Hairspray (för den som gillar High School Musical-konseptet)
 5. Mamma mia
 6. Phantom of the Opera
 7. Sound of Music
 8. Sunset Boulevard (har ingen aning om vad det är men det låter otroligt slickt)
 9. The Lion King
 10. Thriller – Live
 11. Wicked
 12. Spamalot

Hmm ja, mycket finns det att välja på. Själv skulle jag nog helst vilja se Les Miserables, Phantom of the Opera (men den har ju Liselotte redan sett så det lär inte bli den), Wicked eller Spamalot. Lion King vore iofs fett coolt den också. De andra har man liksom lite för bra koll på, även om de förmodligen är väldigt bra (är dock lite småskeptisk till nr 4 och 8, men de fick vara med på listan i alla fall).Tveka inte att säga till om det är någon annan musikal som ni tycker platsar på listan!

/Anna


History

För att ingen ska känna sig utanför eller ovetande i dagens kunskapsfyllda värld kommer här en kort summering av bakgrunden till denna blogg.

Vi är två tjejer, Liselotte och Anna, som går i ettan och bor i stockholm. Som bästa vänner under sex års tid har tanken på en gemensam resa givetvis slagit oss båda med jämna mellanrum, och i och med en kort Harry Potter-fixering av våra liv resulterade målet för destinationen i London – inför premiären av den sjätte filmen som skulle ha varit en 21:a november 2008. Detta var dock inte särskilt välplanerat och mest en flyktig dröm i våra då oupplysta sinnen.
Då HP6-premiären sköts upp till den 17:e juli blev trots allt drömmen om London något mer stabiliserad (av någon underlig oförståelig anledning), och vi bestämde oss under sommaren för att börja spara pengar till en resa på våren. 

Här befinner vi oss alltså nu. 
Den 18-22/3 ska vi åka till London. Resan och boendet är bokat och nu återstår bara finjusteringar av den praktiska planen samt övrig exhalterad planering av vad vi ska göra under vår tid där.
Eftersom vi själva insett behovet av en blogg/sida/övrig informationskälla av lättillgänglig reseinfo kom Liselotte på den fantastiska idén att skapa en egen Londonblogg där vi själva kan lägga upp vår planering, resan, utvärdering och en massa andra saker som vi har fått hanskas med för att hjälpa andra. En totalt osjälviskt god gärning med andra ord.


So far, we're beginners

I love London har nu funnits i ca en vecka. Men det har ju inte riktigt kommit igång än med bloggandet. Headern var tvungen att bli klar först, men sen såklart också layouten. Jag menar, man kan ju inte blogga i en stilmall (!) från blogg.se och känna sig riktigt nöjd. Nej, som van bloggare så behövs det lite mer inspiration på själva sidan. Det spelar ingen roll hur jävla bra texten är, folket som går in vill se FÄRG och där det finns lite krut och inte en steril och tråkig hemsida. No offense, but it's the thruth. =)


Varför I Love London? Jag tyckte inte att det fanns en riktigt bra Londonblogg. Visst, det åker svenskar till London varje dag och skriver säkert nåt om det, men ingen som var stationerad på London. Jag vill ha shopping, kultur och mattips snabborienterat bara på ett klick. Ska du till London ska du läsa den här bloggen helt enkelt.


Sen var det även tänk att ha lite öppet forum till er läsare. Har du tips? Maila då ilovelondon@live.se


Somsagt, vi har inte riktigt kommit igång ännu - so far we're only beginners.


Värt att nämna, Liselotte har varit i london 2 grr (praktiskt taget 5) och Anna är ännu big scone-oskuld.


The big scone

Det finns ju the big apple, så varför inte the big scone?
Meningen med denna blogg är alltså att jag (Anna) och Liselotte kommer åka till London den 18-22/3 och vill därför delge alla som vill läsa av våra förberedelser, upplevelser och annat smått och gott kring resan. 

Som ni läste i förra inlägget köpte Liselotte en jacka igår (som kommer bli perfekt med bruna långa handskar och stövlar!), och efter att min egen vårjacka försvann spårlöst på Gotland i somras befinner även jag mig i ett desperat jacksökande (har dock inte börjat än, hehe). It will be fabulous, though!Jacka hittad!

Oh yes!
Idag när jag var ute på stan så kom jag av en slump in i en gudrun sjödén-butik, och vad hängde där på en reaklädhängare om inte MIN vårjacka? Har tänkt nu i flera dagar att jag måste hitta en jacka till London, som både är praktiskt och riktigt snygg (hello, what is london if you're not fashionable?) och ja, den här jackan är perfekt.

315 kronor fick jag betala på en jacka som egentligen skulle kostat 800, det fanns ett ex kvar som ville till mig! Brun i kavajstil, enkel och stilren. Will be perfect.

(Hihi, Anna blev nog allt lite avundjuk. Det är hennes tur nu att hitta ett ytterplagg innan vi drar iväg!)


I LOVE LONDON!

MMS

I LOVE LONDON! Så här går det när man börjar planera sin resa!:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0