Resa till London steg 1


Hej!

Här kommer en liten miniserie om hur och vad man ska göra om man vill resa till London. I denna första del ska jag skriva om flyg och själva resan!


Oavsett om du bokar sistaminuten eller några månader i förväg så kan man alltid välja sin prisklass, genom de olika flygbolagen.


Budget: Ryan Air från Skavsta eller Västerås landar i Stanstead, 1 timmes bussresa från City. Med ryanair kan man fynda billiga biljetter från 0kr, men med tillkommande skatter landar en t/r resa på ca 800 kronor.

Det kan ibland vara lite skumma anländningstider, så kolla upp fler alternativ!


Medel: SAS flyger smidigt till Heathrow där man kan ta tuben direkt till Piccadilly Circus på 40 minuter. Ett tips om du åker med någon som är under 16 är att utnyttja barnrabatten! T/r biljett ligger runt 1300 och uppåt.


Medel: British Airways. Flera flygningar per dag och man kan välja vilken av de olika flygplatser man landar på. T/r från 1100 och uppåt.


I London finns det ca 5 olika flygplatser, men de tre största är; Heathrow, Gatwick och Stanstead och beroende på var du bor så kan man anpassa sig efter dessa. Jag flög med SAS första gången till Heathrow(det var smidigt att komma så nära London), samma sak andra gången och nu tredje så är vi ju "fattiga studenter" som kör allt från egen ficka så Ryan Air blev ett självklart val. Dock så måste man ju inkludera ca 300 kronor extra på bussresa t/f flygplatsen, och betala extra om ditt bagage överskrider 20 kg...


Tänk på att det blir billigare ju tidigare du bokar!Nästa gång kommer vi prata om boende...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0